23 Ekim 2008 Perşembe





















TAVUKLU PİLAV


Malzemeler:
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı +1 kaşık sıvıyağ
Yarım haşlanmış tavuk göğsü
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

2 su bardağı pirinci iki üç defa yıkayıp üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edip yarım saat kadar bekletin.Tencereye yağı alıp tereyağı eriyince pirinçlerin suyunu süzüp ekleyin devamlı karıştırarak pirinçler suyunu çekip parlak bir renk alıncaya kadar kavurun .2 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ekleyip kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Ocağın altını kapatıp pilavın üzerine kağıt havlu koyup kapağını kapatıp pilavı demlendirin.Haşlanmış ve didiklenmiş tavukları pilava ilave edip karıştırın.Üzerine karabiber serpip servis yapın

Hiç yorum yok: