8 Ekim 2008 Çarşamba

KIRMIZI BİBER DOLMASI


Malzemeler:
  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram kıyma
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 yemek kağığı nane
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çaybardağı sıvı yağ
  • tuz, karabiber
  • kırmızı dolmalık biber (13-14 Tane)

YAPILIŞI:

Pirinçleri güzelce yıka içine kıymayı,ince kıyılmış yeşillikleri ,küçük küçük doğranmış kuru soğanı salçayı ,nanesini ve yarım çay bardağı sıvı yağını ilave et.Arzuya göre istediğiniz kadar tuz ve karabiberini ekleyin(ben 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber kullanıyorum)ve tüm malzemeleri iyice harmanla.
kırmızı dolmalık biberleri güzelce yıka ,baş kısımlarını kes,çekirdeklerini çıkar ve dolma harcıyla içlerini doldurduktan sonra tencereye diz dolmaların üzerini geçmeyecek kadar suyunu ilave et, birkaç yemek kaşığı sıvı yağı biberlerin üzerinde gezdir.kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişir.

1 yorum:

su dedi ki...

çok lezzetli görünüyor eline sağlık