11 Ekim 2008 Cumartesi

YALANCI SU BÖREĞİ


Çok kolay olduğu kadar lezzetli bir börek bu tarifi yanılmıyorsam Emine Beder in köşesinde görmüştüm.Tabiki Türk Mutfağının zor ve bir o kadar lezzetli su böreğinin yerini tutmaz ama yufka açmayı beceremeyen benim gibi kolaya kaçan kadınlar için güzel bir tarif.

MALZEMELER:

  • 3 adet yufka
  • 2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayır)
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

İçi için:

  • 200 gram beyaz peynir yoksa lor peyniri de olur
  • 1 /2 demet maydonoz
YAPILIŞI:

Fırın tepsinizi yağlayın önce bir yufkayı serin. Kalan yufkaları parçalayıp bir kısmını serdiğimiz yufkanın üzerine yayalım. Yumurta süt ve sıvı yağı güzelce çırpalım bir kısmını yufkaların üzerine serpelim. İç malzemenin yarısını yufkaların üzerine yayalım. Kalan yufkaları da tepsiye alalım. Kalan sulu malzemenin bir bölümünü daha yufkaların üzerine serpip kalan iç harcın hepsini yufkaların üzerine yayalım ve ilk yufkanın dışa taşan uçlarını tepsiye çevirelim. Kalan sulu karışımı yufkaların üzerine gezdirelim ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim. Fırına verirken ayırdığımız yumurta sarısını çırpıp yufkaların üzerine sürelim. 200 dereceli fırında börekler kızarıncaya kadar pişirelim.


Hiç yorum yok: