13 Aralık 2008 Cumartesi

KURU FASULYE




Malzemeler:

- 2 su bardağı kuru fasulye.

- 1 tane iri kuru soğan.

- 1 çorba kaşığı domates salçası.

- ½ çorba kaşığı biber salçası.

- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ.

- 3-4 adet kurutulmuş acı biber.

Yapılışı:

Bir gün önceden ıslatılmış kuru fasulyeleri haşlayıp suyunu süz ve bir kenarda beklet. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurup, salçayı da ilave ederek kavurmaya devam et.Haşlanmış kuru fasulyeleri de ekleyip fasulyelerin üzerini örtecek seviyede sıcak su koyduktan sonra tuzunu ve kuru biberleri ilave edip pişmeye bırakın Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: