15 Aralık 2008 Pazartesi

PATLICAN MUSAKKA


Malzemeler:

- 4 adet patlıcan
- 1 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 3 adet domates
- 1 kaşık salça
- sıvı yağ
- tuz karabiber 2 diş sarmısak

Yapılışı:

Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp 2 cm kalınlığında doğrayın ve sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartın.Yağının süzülmesi için kağıt peçete üzerine alın.
Başka bir tavada kuru soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun .Kıymayı ilave edip beraber tekrar kavurup soyulmuş ve küp küp doğranmış domatesleri, rendelenmiş sarmısakları ve salçayı da ilave edip pişmeye bırakın.Pişmeye yakın tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.Kızarmış patlıcanları küçük bir fırın kabına yayın üzerine kıymalı harcı patlıcanların üzerini örtecek şekilde döküp dilim dilim doğranmış domates ve yeşil biberle süsleyerek fırında pişirin.Piştikten sonra üzerine kıyılmış maydonoz ekleyerek servis edin.Afiyet olsun
,

Hiç yorum yok: